Over Cattery Boerling’s Estate

Zoals gezegd zijn we een kleine cattery, wij hebben 4 poezen, waarvan 1 castraat en 1 open kater en alles woont gezellig bij ons in huis bij elkaar. Ze kunnen ook in onze afgezette tuin heerlijk genieten van de buitenlucht. Onze poezen mogen eens per jaar een nestje hebben. Samen met mijn man en kinderen genieten we heel erg van het kleine grut.

Raya met kitten

Onze katten worden jaarlijks gescreend op erfelijke afwijkingen zoals HCM en PKD.
Onze poezen bevallen in de woonkamer en als de bevalling goed is verlopen verhuizen moeder en kinderen naar de zolder. Zo kunnen de kittens de eerste weken in alle rust groot worden en wordt de moederpoes niet gestoord door huishoudelijke bezigheden of nieuwsgierige katten. Als de kleintjes zelf vlees eten en zindelijk zijn verhuizen ze weer terug naar de woonkamer om goed te socialiseren in onze huishouding. Wij hebben ervaren dat dit niet ten nadele gaat van de aanhankelijkheid van de kittens, in tegenstelling zelfs, ze worden meer op de mensen gericht. We komen regelmatig bij hun met alleen positieve dingen als knuffels geven en eten geven.

Als de kittens naar beneden zijn verhuisd mogen de nieuwe baasjes kennismaken met hun, het zijn dan inmiddels al echte katjes, zo kunnen ze ook beter beoordelen op hun karaktereigenschappen.

KittenDe kittens mogen verhuizen op een leeftijd van 13 weken, als ze hun inentingen hebben gehad. Ze worden meerdere malen ontwormt en de laatste keer op de dag van vertrek. Onze katten zijn vlovrij, we behandelen ze regelmatig met druppels, dus ook de kittens zijn vlovrij. Onze dierenarts checkt de kleintjes 2 keer, of ze gezond zijn, de balletjes ingedaald zijn en dergelijke. De kittens krijgen een stamboom van de NRKV.

Wij werken met een koopcontract, dit geeft duidelijkheid naar ons en de nieuwe eigenaren. Tevens werken we met een reserveringscontract met aanbetaling, uit ervaring is helaas gebleken dat sommige nieuwe baasjes te makkelijk een optie op een kitten nemen.

Voor vragen, opmerkingen of belangstelling voor een kitten, stuur ons een e-mail.