23 November

De zwangerschap van Onyx is een bijzonder verhaal. Er was geen match tussen haar en onze kater Olivier, Olivier was bang voor haar en ik had het idee dat ze hem niet man genoeg vond. Na 3 pogingen werd wel duidelijk dat we dan een andere vriend voor haar moesten zoeken. Het leek me wel eens leuk om voor een zwart nestje te gaan dus contact opgenomen met cattery Krijalo die een zwarte kater heeft. Helaas stond hij op een staafje en kon op dit moment niet dekken, maar ze had ook nog een leuke zwart witte kater. Ook leuk, en bicolours had ik nog nooit gefokt. Dus bij een volgende krolsheid Onyx naar Eibergen gebracht en haar bij Jop gezet. Maar Onyx vond het helemaal niet leuk daar, hier is ze gewend om tegen points aan te kijken (lichte katten) dus die zwart witte kater was het niet voor haar. Na een paar dagen is haar vader er eens bijgezet (dat is nl. een point) en mevrouw ontdooide helemaal, dat kleurtje stond haar wel aan. Duidelijk verhaal toch, Jop was het niet dus ik zou naar een andere kater op zoek moeten.

Zo gezegd zo gedaan en ik had een mooie seal tabby point kater voor haar gevonden, helft zwart helft point, ideaal toch. Voor deze kater moest er nog een paar extra testen gedaan worden dus een bloedtest bij Onyx. Hier zit ze nooit op te wachten dus toch maar onder een roesje, normaal kan ze al chagarijnig zijn maar ze was nu helemaal niet te houden. Testen waren okay, dus nu maar wachten op de krolsheid. Tja en die kwam maar niet, Onyx werd wel met de dag humeuriger. Twee weken nadat ze bij Jop was geweest gaat er een lampje branden, het zou toch niet, ze zou toch niet zwanger zijn van Jop. Ja mevrouw was gewoon zwanger van Jop, ondanks dat ze niet helemaal relaxed was vond ze Jop toch man genoeg om haar te dekken.

De zwangerschap verloopt voorspoedig, alleen is ze humeurig, niemand mag bij haar in de buurt komen, ze haalt meteen uit, alleen ik kan nog met haar omgaan. Ze groeit lekker, maar minder dik dan we van haar gewend zijn en de ene kant dikker dan de andere. We gokken dit keer maar op 4 a 5 kittens, ipv haar gebruikelijke 6.

Zondag 22 november zie ik ineens verandering bij haar, 2 kittens van het nest van Silke mogen bij haar drinken, okay dan zal de bevalling wel op gang komen. Zelf heb ik haar staan op 24 november en ze is eigenlijk nooit te vroeg, dus daar houd ik ook geen rekening mee. Maandag 23 november kom ik na een dag hard klussen thuis en zie haar nu ook liggen met de kittens van Amaya, hmm zou het dan toch, maar even in de gaten houden. En inderdaad, een hoop gelik en gedraai, toch maar eens kijken, het hele mandje nat, de slijmprop eruit. Onyx maar opgepakt en in de werpkist gezet en eenmaal gesetteld daar met mij op de bank komen de weeën snel op gang. En op haar ontspannen en relaxte manier van doen ligt er al snel een blauw katertje in de bak. Een half uur later volgt er ook nog een zwart wit katertje, Jop is duidelijk de vader. Langzaam wordt ze wat rustiger en een uur later wordt er wederom een blauw katertje geboren. Hierna gaat ze in de relax stand, zo van dit is het, dat geloven we niet helemaal dus snel even voelen en ik voel in ieder geval nog 1 kitten, dat zal dan wel komen. Mijn man neemt de wake over en net voor 12 uur wordt er een zwart poesje geboren en Onyx is weer helemaal mama, geen onrust meer, lekker liggen met de kittens zodat ze kunnen drinken. Mijn man kijkt het nog een uurtje of 2 aan en ziet geen tekenen meer dus besluit om toch maar naar bed te gaan. Nest van 4, leuk toch?

24 November

Wat is dat nou, kom ik om kwart over 6 beneden liggen er ineens 6 kittens in de mand. Alles beweegt goed en is lekker warm, dus Onyx heeft het allemaal uitstekend gedaan. De laatste 2 zijn een blauw wit poesje en een blauw poesje. Mooie verdeling van jongens en meisjes dus.

De eerste dag voed ik sowieso bij omdat het er 6 zijn en ook de kittens van Amaya mogen meedrinken. Ik maak me meteen zorgen om het kleine blauwe poesje wat als laatste is geboren, er is net of er iets mist, of dat ze te vroeg is geboren en haar longen nog net niet helemaal rijp zijn. De tijd zal leren of ze het gaat redden, ik zal haar in ieder geval alle kansen geven.

De kleintjes hebben inmiddels ook namen gekregen: Blauw Freek en Kris, Zwart wit Jop (net als papa), zwart Sara, blauw wit Lara en blauw Violetta. Thema dit keer: Fardau bedenkt.

 

25 November

Ook Freek heeft inmiddels problemen, lijkt of hij problemen met zijn darmen heeft, hij valt ineens af en ondanks bijvoeden komt er niets bij, dat was niet de afspraak. Ik ga hem net als Violetta extra bijvoeden en dan zien we het wel. Violetta begint inmiddels meer pit en kracht te hebben, zou het dan mogen...

Onyx heeft de kittens inmiddels verhuisd naar de krabpaal, ik ben er niet blij mee, maar zie haar liever nu rustig en tevreden dan dat ik ga ingrijpen. Ondertussen is Diamant van Amaya niet bij haar weg te slaan en heeft ze zich een plek tussen de 6 bemachtigd.

 

26 November

Freek heeft het keerpunt bereikt en komt weer aan en ook Violetta is 4 gram gegroeid vandaag.

27 November

Het gaat heel erg goed met Freek, hij is vandaag 9 gram gegroeid en oogt ook weer helemaal fit. Ook Violetta begint op gang te komen, vandaag 6 gram aangekomen en ik begin nu ook echt vertrouwen in haar toekomst te krijgen.

28 November

Yes, Violetta is inmiddels de magische 100g gepasseerd, blij dat het zo goed gaat met haar. Ik hoop dat ze binnenkort ook bij Onyx gaat drinken dan wordt het alleen maar beter voor haar. Vandaag Freek en de anderen om de 6 uur bijgevoed en Violetta elke 2 uur, dit lijkt voor iedereen goed te werken.

6 December

Het gaat goed met de 6-ling. Violetta is een echt flessenkind, zij drinkt niet bij Onyx, dus ik moet haar volledig laten opgroeien met kittenmelk. De andere 5 doen het goed bij Onyx en die voed ik niet meer bij. Ik vind het wel heel spannend met Violetta, ze verslikt zich regelmatig, ze is veel te gulzig. Ik heb allerlei manieren geprobeerd en uiteindelijk de fles met standenspeen werkt het beste. Ik merk ook dat ze nu met het flesje steeds meer gaat drinken zoals ze bij Onyx ook zou moeten doen. We zijn de hoeveelheid voeding langzaam op het opbouwen en ik zal blij zijn als er wat meer uren tussen mogen zitten. Je leeft volledig op de klok, maar het geeft ook veel voldoening. De kleine meid herkent ons al helemaal en gaat lekker op onze handen sabbelen als we haar oppakken. Ik loop regelmatig met haar op mijn schouder om na het drinken haar te laten boeren, tis net alsof je weer een baby in huis hebt. Ze is wat kleiner dan haar broers en zussen maar ontwikkeld zich verder op dezelfde manier.

Inmiddels hebben alle kittens de ogen open.

9 Januari

Helaas even een tijdje niets meer van me laten horen, dit komt omdat we verhuisd zijn in de afgelopen periode en de website even minder belangrijk was. Ik zal mijn best doen om alles weer te updaten vanaf nu, maar kan het niet garanderen.

Onlangs hebben we Freek moeten laten inslapen. Op dag 1 was er iets vreemds met zijn ontlasting, darmen, ik merkte dat hij verstopt zat, maar na 2 dagen was dat ook weer opgelost en ik heb er verder geen aandacht meer aangeschonken. Rond 5 weken begon Freek flink vlees te eten en daarmee veranderde zijn ontlasting ook en kwamen de problemen weer terug. Net voor oud en nieuw kwam ik erachter dat zijn anus er wel heel vreemd uitzag en hij had een hele harde streng ontlasting in zijn buik. Wetende dat het niet operabel was, hem toch een kans gunnende hebben we hem aan de pijnstillers en laxeermiddelen gezet. Helaas mocht het niet helpen, zelfs de diarree ontlasting die ontstond kon hij zelf niet kwijt dus konden we maar een ding doen, hem uit zijn lijden verlossen. Maandagochtend toen mijn eigen dierenarts weer dienst had hebben we hem laten gaan.

Kris en Jop zijn leuke katertjes, zeer relaxed maar ook lekker stoeien met broer en zussen. Heerlijke ventjes.

Sara en Lara zijn de bengels van het nest, hmm een krabpaal, oh daar kun je inklimmen. Oh op die kooi kun je ook komen en zo halen de meiden van alles uit. Het leuke is dat de dames straks ook nog samen blijven

Last bot not least is er dan Violetta. Violetta beschouw ik als een couveuse kindje, niets mis mee, maar loopt een weekje achter. Ze heeft natuurlijk een moeilijke start gehad en dat heeft ze nog niet ingehaald. Maar oh wat doet ze het goed, telkens kijkende naar broers en zussen wat zij doen en dan net zo hard mee doen. Ook haar band met Onyx is geweldig, Violetta is Onyx haar troetelkindje, ondanks dat ze geen slok melk bij Onyx heeft gedronken. Sinds een week eet Violetta gelukkig ook vlees en brokken, dat houd in dat het voor ons ook makkelijker wordt, minder flesjes en wat vaker wat vlees.

23 Januari

Het gaat heel erg goed hier, alweer bijna 9 weken dus de vaccinaties komen eraan volgende week. Alle kittens hebben inmiddels een baasje gevonden of waarschijnlijk een baasje. Violetta gaat Catootje heten, en blijft hier tot ze 15 weken is. Kris zal later een stoere dekkater worden bij Cattery Next Page en we hopen dat hij straks hele mooie zoons en dochters mag krijgen. Zoals gezegd, Sara en Lara blijven samen en blijven dichtbij, gaan naar Duiven. En Jop dat volgt nog.