18 September 2016

Silke is een paar dagen op stap geweest naar Zutpen, naar cattery Corazón, waar de mooie seal golden point Ferris from Gloryhill woont. Hoewel Silke het best spannend vond, was er al snel duidelijk dat ze wel gedekt werd. Na 3 weken is het ook overduidelijk dat Silke zwanger is, dus hopelijk een leuk nestje van die 2. Silke wordt pas de laatste 2 weken echt dikker, dus al gauw denk ik dat het zo'n 2 a 3 kittens zullen worden.

Vanaf 14 september begint Silke onrustig te worden, ze begint meer te likken, vaker in de werpkist te liggen, het zal nu wel niet meer lang duren. Toch weet ze ons nog even in spanning te houden en pas op zondagochtend 18 september wordt het eerste kitten geboren.

's Ochtends om half 9 wordt het eerste katertje geboren, een seal tabby point katertje, die de naam Crash krijgt. Voor mij een hele opluchting dat ze het zelf heeft kunnen doen, ze is een klein katje en de eerste keer niet natuurlijk bevallen. Ruim twee uur later komt iets minder makkelijk een seal silver tabby spotted katertje ter wereld, hij zal Sid heten. En dan heel snel volgt er nog een 3e katertje, ook een seal tabby point katertje, genaamd Eddie. Tijdens alles wordt Silke bijgestaan door haar dochter Nora, uit het nestje van vorig jaar.

Al snel blijkt dat alles super gaat, alle 3 de mannen liggen al uit zichzelf aan en 's avonds zelfs al aangekomen.

 

19 September

Zo Silke heeft slagroom in de melkbar, alle kleintjes zijn 20 gram gegroeid. Verwacht je de 1e dag altijd nog een opstart van melkgift en kittens bijkomen van de bevalling, in dit geval dus helemaal niet waar. Nora past nog steeds goed op, als Silke op stap gaat, dan past Nora op.

20 September

Alweer 20g erbij, je ziet ze groeien. En wat zijn ze tevreden, het is weer echt genieten.

26 September

Alweer een weekje oud en wat gaat het toch goed, ze hebben hun gewicht al lekker verdubbeld en zijn inmiddels alledrie 250g. Inmiddels hebben ze de ogen open en de navelstrengetjes zijn afgevallen. Het is echt een heerlijkheid en nog altijd is zus Nora hun oppas als Silke even wat moet eten, zo lief. Het goud in het snoetje van Sid zal naar verwachting wegtrekken, in de rest van zijn vacht is geen enkel teken van het golden te vinden, dus ik denk nog steeds dat hij net als zijn broer Wolf van vorig jaar silver tabby spotted is.

3 Oktober

Alweer 2 weken en wat doen ze het toch lekker. Ze groeien nog steeds goed en beginnen lekker te reageren op geluidjes. Eddie vind het wel spannend als hij in de handen in de lucht is, maar zodra hij op schoot ligt is het prima. Crash en Sid beginnen daar gelukkig al aan te wennen.

Inmiddels worden de kleuren iets duidelijker en blijkt er toch duidelijk verschil tussen Crash en Eddie, Eddie blijkt met zilver te zijn en dus lichter van uiterlijk dan zijn broer Crash. Waarschijnlijk is Sid zonder zilver en hebben we hem nu voorlopig op de kleur black tabby spotted.

 

14 Oktober

Oh wat gaat het toch altijd snel, ze zijn alweer 4 weken en worden al minikatjes. Lekker met elkaar stoeien en gekdoen, maar ook met elkaar kletsen en grote zus Nora.
Sinds gisteren staat de ren om de kooi en laten we ze zo nu en dan even rond lopen, heerlijk om te zien die wollebolletjes. Zondag mogen ze voor het eerst vlees en ook de speciale bench met hun kittenbrokjes, water en kattenbak zullen we dan een plekje geven.

16 Oktober

Tja ik kan dan wel een planning maken voor de kittens, zij houden zich uiteindelijk aan hun eigen agenda. Ik voer de grote katten in de ren van de kittens, zo maken ze alvast kennis. Tja en de jongens vonden dat eten best lekker ruiken en hebben een poging gewaagd. Nu krijgen de volwassen grote brokken vlees, dus de kittens maar aan een vleesmengsel uit de blender gezet, dat ging er best in. Normaliter moet ik ze ook altijd de bench leren, dat daar de bak en eten staat, ook dit hebben ze helemaal zelf ondekt. Geweldig hoe dat instinct inelkaar zit. Inmiddels zit er op alle 3 de jongens een optie, de komende 2 weken zullen de potentiële baasjes langskomen om te kijken of er in het echt ook een klik is.