Ch. Corazon's Olivier

De opvolger van Lucifer is Corazon's Olivier geworden, een stoere stevige bink in de kleur lilac tabby point. Ook Olivier heeft ijsblauwe ogen, net als Lucifer zijn ze te licht van kleur, maar inmiddels hebben we geleerd van de keurmeesters dat dit bij lilac (tabby) point meestal het geval is. Tot dusver steelt Olivier iedereens hart, iedereen is weg van hem en in de categorie van 3-6 mnd heeft hij beide keren BIS behaald. De 2e BIS is voor ons wel specialer, want hij heeft het zelfs van andere half langharen gewonnen en dat is heel erg moeilijk nog. De meeste keurmeesters kennen de Brits Langhaar nog niet genoeg en hebben een voorkeur voor andere rassen.

Het verhaal van Olivier

Na het castreren van Lucifer waren we weer op zoek naar een eigen kater, want het was wel duidelijk dat ondanks alle risico's die daarbij horen het toch wel zo fijn is dat je je eigen kater hebt. Uren heb ik op internet doorgebracht op zoek naar een katertje. Hij moest perfect zijn, voor minder wilde ik geen genoegen nemen. Onze dames Silke en Amaya kunnen wel een bredere kaaklijn gebruiken, en hun oren zijn niet te groot, maar kleiner is wel mooier. Tja en dan ook nog graag een tabby point kater, want effen kitten zijn leuk, maar we houden toch meer van de tabby varianten waren we achter gekomen. Om dan een kitten te vinden die daaraan moet voldoen, dat is nog niet zo makkelijk. We waren zelfs in Polen en Rusland aan het kijken, maar dat was me toch te ver van huis. En achteraf blijkt ook maar weer dat dichtbij huis ook hele mooie kittens zijn.

In het voorjaar van 2013 hoor ik dat de bevriende cattery Corazón haar poes Loena van het IJzerenbosch laat dekken door Ciroma's Amigo, een kater waar ik helemaal gek van ben. Dus meteen contact gezocht en gevraagd of wij eventueel op de wachtlijst konden, en of een katertje ook beschikbaar zou zijn voor een cattery. Hierop werd positief gereageerd, maar in eerste instantie wilde cattery Corazón zelf ook wel een katertje aanhouden. Ook de bevriende cattery Ciroma's wilde een uitzondering voor ons maken, een eventueel katertje in het nest mocht wel bij ons komen. Maar ja dan begint het wachten, wordt er iets leuks geboren, is het gezond... 1 Juli was het eindelijk zover, het nestje werd geboren en er zat 1 katertje in. Gelukkig werd al snel duidelijk dat cattery Corazón zich toch bedacht had en dat het katertje wel beschikbaar zou zijn voor ons. Maar zou hij wel voldoen aan mijn strenge eisen, ik had al meerdere keren een kitten afgewezen. Toen hij 4 weken oud was zijn we op bezoek gegaan en toen konden we er niet meer om heen, wat een lieverdje en wat een vierkant kopje met grote ogen. En als bonus ook nog een tabby point. We hadden een waardige opvolger gevonden voor Lucifer.

Olivier heeft een geweldig karakter, hij is ook dikke vrienden met onze kinderen, altijd in voor een knuffel of lekker spelen. Hij steelt bij iedereen de show, iedereen die hem ziet is gek op hem. We hopen dat we lang mogen genieten van hem en dat hij ook mooie nakomelingen op de wereld mag zetten.