Boerling's Estate Cleopatra

Cleo is een zwart poesje en dochter van Oréo die we helaas moesten herplaatsen. Aangezien we verder wilden met deze lijn hebben we een dochter van Oréo aangehouden, een klein zwart meisje, ook wel Onyx 2.0 genoemd.

 

Het verhaal van Cleo

Cleo haar moeder Oréo moesten we helaas herplaatsen, waar ze vroeger genoot van de grote groep, konden we aan haar merken dat ze dit steeds minder leuk vond. Daarnaast vond ze de testen die ze moest ondergaan voor het fokken ook niet echt leuk, en daarom hebben we besloten dat ze met pensioen mocht. We gaan voor een laatste nestje en hopen op een bicolor point, maar helaas is ons dat niet gegeven. Er zit een mooi zwart poesje en een zwart wit poesje in het nest. Dus de keuze wordt uit Onyx 2.0 en Oréo 2.0. Vanaf de geboorte hebben we allemaal thuis de voorkeur voor het zwarte poesje, maar ik heb vooraf gezegd, ik ga alleen op type kiezen (oorvorm, kopvorm etc) en dan is met 3 weken ook snel duidelijk dat het zwarte poesje daarin ook beter is. De vraag blijft dan nog wel, draagt ze point, want het zou zonde zijn als pointfokker een niet pointdrager aan te houden. Cleo haar oogkleur ontwikkelt zich erg goed en dat is meestal een teken dat ze geen point dragen, dus ik begin toch wel te twijfelen, heeft ze een toekomst bij ons. Gelukkig komt uit de DNA test van januari 2023 dat ze echt een Onyx 2.0 is, haar DNA profiel is exact hetzelfde. Pointdragend, maar ook cinnamon en verdunning. De bloedgroep is ook hetzelfde A (B dragend) en PKD en PRA negatief.

Ik heb nog niet echt een kleurdoel voor ogen (welke richting in de point), ze mag eerst uitgroeien tot een flinke dame en dan kijken we wat het beste wat bij haar gaat passen.

Cleo is een dochter van Oréo, kleindochter van Nora en een achterkleindochter van Onyx en Lucifer, maar ook onze stammoeder Yeti zit in haar lijn.

Cleo is een ontzettend lieve kat, die ons altijd opzoekt, en graag bij ons ligt. Cleo wil liever niet opgetild worden. Lucifer is helemaal verliefd op haar, net als op Onyx, hij heeft iets met zwart waarschijnlijk.