Silke van Kloemoesba

Silke is een black silver tabby poes, die point draagt en uit eigen lijnen komt. Silke is een heel lief poesje dat echt van aandacht houdt, je raakt haar maar aan en het motertje begint te lopen. Silke heeft van die mooie grote ogen waar je helemaal verliefd op wordt.

 

Het verhaal van Silke

Al ruim een jaar zijn we op zoek naar een nieuw poesje. Haar voorganger poes Silver is te schuw in huis, bang van de kinderen dus ik vind het niet langer fair om haar hier te houden. Maar aangezien ik helemaal gek ben van Silver, haar uiterlijk en haar achtergrond wil ik graag een poesje uit haar hebben. Helaas mag dat niet zo zijn, 3 miskramen verder is het wel duidelijk dat dat helaas niet gaat worden. Silver vind een heel goed huis bij een kennis en bloeit weer helemaal op. Voor ons gaat de zoektocht verder en we willen graag een poesje dan aanhouden uit het nest van Onyx van 2014, helaas mag dit het ook niet worden. Het enige poesje in het nest komt te overlijden dus we zoeken weer verder. Dan vinden we een heel mooi chocolate tortie tabby point poesje, haar grootvader is de broer van Amaya, dus ook weer eigen lijnen, maar helaas zij mist een stukje zenuwen in de darm en ze moeten haar laten inslapen met 7 weken. En dan, alsof het zo heeft moeten zijn, komt Silke op ons pad.

Op 14 juni 2014 wordt Boerling's Estate Guusje moeder van maar liefst een 8-ling, 3 poesjes en 5 katers. Guusje is de dochter van Onyx en Lucifer, kleindochter van Amber of the Myosotis Cats. De vader van de kittens is Merlot van the Myosotis Cats, zijn grootouders zijn Yeti en Friis Beauty's Twarres. En daarmee is het cirkeltje helemaal rond voor ons, want Yeti, Amber en Twarres zijn de eerste drie katten van onze cattery.

 

Ik krijg de eerste keus uit het nestje en Silke haar ontzettend mooie grote ronde ogen veroveren mij meteen. Voor mijn gevoel komen die bij overgrootmoeder Yeti vandaan, dat was ook haar mooiste kenmerk. Maar het stevige van Twarres en Lucifer zie ik ook zeker in haar terug. Daarnaast is de plaatsing van de oortjes weer meer van de lijn van Amber en Onxy. Zo zit er van alles wat in.

 

 

 

We hopen dat ze uitgroeid tot een hele mooie poes en dat we nog heel lang van haar mogen genieten. Dank je wel Janet van Cattery Kloemoesba dat je deze leuke meid aan ons toe hebt vertrouwd.