Krijalo's Josje Sterre

Sterre is een cinnamon tortie point poesje dat geboren is bij een bevriende cattery, maar wel uit eigen lijnen komt. Omdat we geen dochter van Onyx konden krijgen, wilden we graag een kleinkind van haar. Sterre is een pittige meid, maar ook enorm lief.

 

Het verhaal van Sterre

Al een paar jaar proberen we een poesje van Onyx te fokken dat we kunnen houden, helaas wil dit maar niet lukken. In 2017 krijgt zij een hele mooie choc tortie dochter, maar omdat zij geen wit heeft en wij voor de bicolor points gaan, kan ik haar niet houden. In 2018 krijgt Onyx een zwart wit dochtertje, maar ja we hebben Oréo al in het zwart wit. In de zomer van 2019 blijkt dat Onyx niet meer zwanger kan worden en kan deze droom niet meer vervuld worden. Echter die mooie choc tortie dochter Eefje van Onyx zit bij een bevriende fokker, zij gaat stoppen met haar cattery maar gaat afsluiten met een laatste nestje van Eefjes Tja, als ik dan geen dochter kan krijgen van Onyx, misschien dan toch een kleindochter. En ja hoor, er zit een point poesje in het nest, zou het dan toch. Sterre begint uit te groeien, maar wat is die kleur nou van haar, dat tortie van haar is wel duidelijk, maar wat is de kleur erbij? Uiteindelijk blijkt uit een DNA test dat ze cinnamon tortie is, nu ze ouder wordt zie je dit ook duidelijke op de neus. Het rood moet nog beter doorkleuren, dus ze is nog lekker wit.

Sterre is een kleindochter van Onyx en de half zus van Feline. Voorlopig zullen we ons eerst gaan focussen op de show met haar. Een kater hebben we nog niet op het oog, maar wie weet wat de tijd brengt.

Sterre is een pittige tante, maar ook heel erg lief. Ze vind kammen heerlijk. We hopen dat Sterre grote vriendinnen wordt met haar halfzus Feline.

Martine dank je wel dat je haar aan ons toevertrouwd hebt.