15 Oktober 2015

De zwangerschap van Amaya was vanaf het eerste begin heel erg duidelijk, 2 weken onderweg en we konden er al niet meer omheen. Ze was snel dik en erg zwanger dus we hadden een vermoeden dat ze een leuk nestje mocht verwachten. Normaliter heeft ze er 4 maar het zouden er nu misschien toch wel meer moeten zijn. Aan het einde was ze ook enorm dik en wel 1,6 kg aangekomen, wat ging dit worden.

De bevalling ging heel erg soepeltjes, ik kwam om kwart voor drie thuis uit mijn werk en zag dat het niet lang meer kon duren, de kittens van Silke waren de sjaak, die werden telkens meegenomen. Toen mijn dochter thuiskwam uit school heb ik haar en Amaya in de werpkist geinstalleerd en toen kwamen de weeen al snel op gang. Aangezien Amaya de kittens meestal in een stuit heeft duurt de eerste bevalling meestal wel lang, maar gelukkig hoefden we nu maar een uurtje te wachten, om half 5 werd het eerste katertje geboren. Toen ging het in snel tempo verder en om half 6 waren het al vier, duidelijk was dat er nog een 5e in zat maar die liet nog op zich wachten. Na lekker te hebben uitgerust kwamen om 7 uur de weeen weer op gang en kwam ook nr. 5 er uitrollen. Het zijn 3 katers en 2 poezen geworden en ze hebben namen in het edelstenen thema gekregen, nl Robijn, Saffier en Kwarts voor de jongens en Parel en Diamant voor de meiden. Amaya is weer een tevreden moedertje en de kittens doen het meteen super.

31 Oktober

Het gaat ontzettend goed met de kleintjes van Amaya, ze groeien goed en reageren al lekker op je stem. Alle ogen waren al na een weekje open, dus dat ging lekker vlot. Kwarts is iemand met een flink geluid, als je geschreeuw uit de bak hoort is hij het meestal. Ze beginnen inmiddels ook al lekker te kleuren, Parel en Saffier zijn zoals ik het nu zie lilac tabby points en de anderen allemaal blue tabby point.

15 November

Ik schrijf wat minder vaak over dit nest dan ik graag zou willen. Eerst hadden we alle zorgen over het nest van Silke, 2 kittens die niet wilde groeien en nu zitten we midden in een verhuizing. Een ontzettend slechte timing natuurlijk, als ik had geweten dat we zouden verhuizen zouden er nu ook geen nestjes zijn. Ik probeer zoveel mogelijk thuis te zijn om deze 5 de aandacht te geven die ze verdienen.

Het 5-tal doet het ontzettend goed, ze eten al een beetje vlees, er zijn al een paar plasjes op de kattenbak beland, dus langzaam maar zeker zijn het minikatjes. Amaya vond tijd dat ze moesten verhuizen, dus ze liggen nu gezellig in de keuken. Wel oppassen als je aan het koken bent, maar ook wel weer heel gezellig. Ons komt het wel goed uit dat Amaya wilde verhuizen, over een weekje is Onyx uitgerekend en kan die weer mooi in de werpkist.

21 November

Oh wat een schatjes zijn het toch, lekker met die bolle kopjes ons overal volgen. Sinds vrijdag lopen ze los door de kamer en dat is wel heel gezellig, maar ook heel erg opletten. Inmiddels zijn de kittenbezoekjes begonnen en hebben Kwarts en Saffier al hun huisje gevonden. Saffier heeft ons deze week nog laten schrikken, hij heeft waarschijnlijk het topje van zijn staartje gebroken. Het staat ineens in een gekke hoek, gelukkig voelt hij er niets van en zie je er ook niet van. Een ongeluk zit in een klein hoekje en helaas wil mama Amaya ze niet lang genoeg achter een hekje hebben dus ben bang dat er toch iets is misgegaan.

28 November

Diamant en Parel hebben momenteel 2 mama's, de melk van Onyx smaakt ook zeer goed. Vooral Diamant is niet weg te slaan bij Onyx, ze vergeet te spelen en ligt de hele dag bij Onyx. Verder zijn het echte minikatjes die heerlijk door de woonkamer dribbelen. Ze hebben inmiddels het luikje naar de grote bak ook ontdekt dus knabbelen ook daar wel eens een brokje mee.

Vandaag moesten ze eraan geloven en zijn ze voor de eerste keer ontwormt.

6 December

Oh wat een heerlijke monstertjes zijn het ook. Als ik achter de computer zit klimmen ze lekker in mijn broek omhoog om bij mij te zitten. Gelukkig is de interesse in de kittens van Onyx afgenomen en krijgen die hun eigen melk weer. Gisteren weer eens gewogen en kon mijn ogen niet geloven, Kwarts al tegen de 900 gram aan ze doen het zo lekker. Ik blijf ze vergelijken met Nora en dan zijn ze klein, maar dat zijn ze echt niet voor hun leeftijd.

Saffier is imiddels omgedoopt naar Kathmandu met als roepnaam Mandu. Diamant heet voortaan Nalani Diamant.