Argenta van Elebritjes

Silver en baby Silver is een black silver shaded poes, die point draagt en uit eigen lijnen komt. Silver is een hele lieve aanhankelijke poes naar mij toe, helaas is ze schuw voor de rest van de familie en visite, behalve als ze kittens heeft. Zoals je kunt zien heeft Silver wat geel in haar vacht, dit heet taan, dat is een schoonheidsfoutje. Het leuke is dat Silver niet alleen silver shaded en point kittens voortbrengt, maar dat ze ook silver en golden tabby kittens kan krijgen.

 

Het verhaal van Silver

Silver klein

In 2007 heeft een silver shaded point poes Raya een heel leuk nestje van drie samen met onze kater Twarres. De beide poesjes belanden in de fok, eentje daarvan bij Cattery van Elebritjes, dit is een seal silver tabby point poesje Freya genaamd, ze krijgt als roepnaam Isabelle. Isabelle is een heel mooi poesje, die het beste van beide ouders heeft meegekregen, het elegante van mama Raya en het stevige van papa Twarres. Omdat deze cattery ook een broer heeft zitten van ons allereerste Brits Langhaartje Yeti blijven we de ontwikkelingen daar goed volgen, wie weet of Isabelle een mooi nakomelingetje krijgt. Zo krijgen we in maart 2009 een mailtje van hun, Isabelle is moeder geworden van 4 leuke kittens, op dat moment twijfelen we nog, misschien willen we ook een poesje van Raya zelf aanhouden. Dus we happen niet meteen toe, al snel blijkt dat het kleintje van Raya een korthaartje is, dus toch maar eens informeren of er een kleintje bij hun beschikbaar is. Wij hebben al ons favorietje in het nest, maar ja, we zijn laat, dus wie zal het zeggen. En inderdaad op alle kittens is een optie, balen dus, maar binnen een week krijgen we een mailtje, er is een optie afgezegd, dus er is een poesje beschikbaar. Eh welk poesje dan, juist, het poesje dat bovenaan aan ons lijstje stond. We zijn natuurlijk wel gaan kijken in Alkmaar, maar aangezien de bloedlijnen ons helemaal bekend zijn en we de fokker goed kennen, staat niets ons in de weg. Silver in de tuinDan krijgen we de vraag of we een naam voor haar kunnen bedenken, maar het moet wel met een A. Voor onze eigen katten hanteren we de regel vaak om een naam te geven die bij de kat past, vaak gerelateerd aan de kleur, dat gaat niet makkelijk worden bij een silver shaded. Graag wil ik haar Silver noemen, dat past bij haar, maar kan niet op de stamboom. Dus we kiezen voor Argenta, argentum is natuurlijk het element zilver, zo hebben we toch de naam die perfect bij haar past.

Silver is een heel lief poesje, maar ook wel een beetje schuw, maar het is ook een echte buitenkat. Ze probeert vaak de vogels te vangen die van de voertafel van buurvrouw komen vliegen, helaas lukt dat soms ook. Daarnaast moeten we ook altijd oppassen met de kikkers en padden in de tuin.