Boerling's Estate Magic Quinty in Memoriam

quintyOns eigen fokje Magic Quinty is een verhaal apart en zij neemt een bijzonder plekje in onze huishouding in. Zij is een paar dagen later geboren dan haar doodgeboren broertjes en zusjes. Het was een nestje van 5 in totaal, vandaar haar naam Magic Quinty.

Helaas hebben we haar moeten laten steriliseren aangezien zij drager is van het PKD gen. Inmiddels is Quinty al flink ziek, dankzij medicijnen is ze nog vrolijk en fit, maar we zijn bang dat ze niet lang meer bij ons is.

 

Het verhaal van Quinty

Quinty kleinOnze poes Ella was een apart geval, ze was ontzettend mooi, chocolate tortie silver shaded van kleur, met een unieke persoonlijkheid. Onze kater Twarres moest niets van haar weten, dus we zijn met haar naar een dekkater geweest en niet zomaar eentje, een Engelse heer die niet beschikbaar was voor buitendekkingen. De dekking was gelukkig meteen een succes en Ella was de eerste week een beetje misselijk. Gelukkig ging verder de zwangerschap voorspoedig, ze groeide heel erg goed en was nog heel erg actief. Iets te actief naar onze mening, wij hadden nl. een krappaal van 2,5 meter hoog met weinig plankjes en die rende ze meerdere malen per dag op en neer, zelfs aan het einde van de zwangerschap. Als dit maar goed gaat dachten we, straks krijgt ze nog een miskraam. En helaas het ging mis, na 60 dagen zwangerschap begonnen de weeën en werden er 4 kittens geboren. Het waren 2 poesjes en 2 katertjes, het eerste poesje heeft nog een aantal uren geleefd, de andere kittens werden doodgeboren. We hadden meteen al slechte hoop voor dit poesje, slechts 54 gram, maar Ella deed zo haar best, ze was op en top moeder voor haar. En ook wij hebben ook ons best gedaan, maar het heeft niet zo mogen zijn, ze was gewoon te vroeg bevallen. We hebben bewust het kitten bij Ella laten sterven, zodat zij meekreeg dat ze geen kittens meer had. Dat hebben we dus geweten, dat poesje hebben we nooit meer terug gezien, Ella heeft het waarschijnlijk opgegeten.
QuintyNa de geboorte van de 4 kittens hadden wij het idee dat ze leeg was, we hebben de buik nog nagevoeld, maar konden niets meer voelen. Ella was ook helemaal rustig na de geboorte van het 4e kitten, dus ze gaf ons ook geen signaal dat er nog iets aan de hand was.
Echter nadat het laatste kitten overleden was werd Ella weer heel erg onrustig, wij hadden het idee dat het kwam omdat ze bol van de hormonen ineens zonder kittens zat. Op maandag zijn we toch maar naar de dierenarts gegaan om te checken of alles wel goed met haar was, de kittens waren op zaterdag geboren. Zij concludeerde ook dat Ella helemaal oké was, maar het leek erop dat ze verstopt was, dus met laxeermiddel gingen we naar huis.
En toen kwam dinsdagochtend, ik ging ’s ochtends weer even bij Ella kijken of alles goed was en tot mijn verbazing lag zij met een kitten in de werpkist. Het kitten was mooi opgedroogd, lag lekker te drinken en had een net gewicht van 80 gram. Mijn eerste reactie was; waar heb je dat poesje dan zo lang verstopt gehad? Onzin natuurlijk. Snel mijn man erbij gehaald en we hebben er beide met verbazing naar staan kijken. De eerste week was ik nog wel overbezorgd, ik wilde dit poesje niet verliezen, ze is ook meteen aan de antibiotica gegaan, want je weet maar nooit.

Al snel bleek dat mijn zorgen nergens voor nodig waren, Ella was een supermoeder en Magic Quinty groeide zeer goed, ze was met 3 weken zo zwaar dat ze niet eens meer kon lopen. Inmiddels is Quinty uitgegroeid tot een mooie poes, die het heel erg goed op shows heeft gedaan, maar het belangrijkste is dat ze zo'n lieve knuffel voor ons is.

Helaas hebben we haar in november 2014 moeten laten gaan, ze is overleden aan de complicaties van PKD. Rust zacht lieve vriendin.